Ett modernt Besiktningsföretag

Besiktningsföretaget grundades 2017 i syfte att hjälpa privatpersoner med att få sina bostäder besiktigade i samband med husförsäljning och husköp. Efterfrågan på våra tjänster har sedan starten ökat och idag erbjuder vi ett brett sortiment av besiktningstjänster och helhetslösningar. Våra kunder innefattar numera privatpersoner, byggföretag, mäklare, advokater, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vi strävar ständigt efter att erbjuda tjänster av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. I en bransch som kan kännas svårbegriplig och krånglig fokuserar vi alltid på att göra det så enkelt och tryggt som möjligt för våra kunder från beställning till genomförande. Vår kundtjänst svarar snabbt och smidigt på våra kunders frågor på telefon, chat och via mail. Besiktningsföretaget är idag en rikstäckande aktör på marknaden.

Besiktningsföretaget – Ett rikstäckande, flexibelt och modernt företag!

Vår expertis – 
Din trygghet

Genom våra lokala SBR-godkända besiktningsmän, certifierade energiexperter och funktionskontrollanter kan vi erbjuda tjänster av högsta kvalitet från norr till söder. När du bokar en tjänst från oss kommer en noggrann och opartisk expert med dokumenterad erfarenhet ut till dig på plats. Vi handplockar våra besiktningsmän och kan därför lova att din personliga besiktningsman är både proffsig och serviceinriktad.

På vårt huvudkontor i centrala Göteborg har vi ett team som hjälper våra kunder med att göra hela köpupplevelsen av tjänster bättre. Här sitter projektledare, kundtjänst, administration och ekonomiavdelning samlat på ett och samma ställe. Vi är en modern organisation med det lilla företagets flexibilitet och det stora företagets resurser.

Vad innebär SBR-certifierad?


Svenska Byggingenjörers Riksförbund är en yrkesorganisation för ingenjörer inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vill man vara säker på att besiktningen utförs av en besiktningsman med byggingenjörsexamen eller motsvarande och som genomgått SBR:s grundutbildning för överlåtelsebesiktning, bör man anlita en ”Besiktningsman SBR”. Bara de som godkänts av SBR får använda denna titel.

För mer information om SBR besöka gärna deras hemsida www.sbr.se.

  • För att godkännas av SBR – och därmed vara kvalificerad för titeln ”av SBR godkänd besiktningsman” – ska besiktningsmannen vara med i SBR:s expertgrupp för Överlåtelsebesiktning.

  • Besiktningsmannen ska ha dokumenterad byggteknisk utbildning som uppfyller SBR:s krav.

  • Besiktningsmannen skall ha genomgått SBR:s grundkurs för överlåtelsebesiktning.

  • En ”av SBR godkänd besiktningsman” har granskats och godkänts av SBR:s antagningsutskott och har åtagit sig att följa SBR:s etiska regler och bestämmelser för besiktningsverksamhet, samt är underställd SBR:s ansvarsnämnd.

  • Ett grundläggande krav är att besiktningsmannen innehar giltig ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning med villkor som godkänts av SBR. Det är dock upp till respektive besiktningsman att se till att uppfylla de krav som ställs från försäkringsgivaren för att upprätthålla giltig försäkring.

  • Alla besiktningsmän som är medlemmar i SBR uppfyller de krav som krävs för att kunna teckna en dolda-fel försäkring.

Tilläggstjänster
Kostnadsuppskattning av åtgärder
3.500 kr
Avloppskontroll med kamera
1.500 kr
Köpargenomgång via telefon av befintligt utlåtande
3.500 kr
Köpargenomgång på plats av befintligt utlåtande
5.000 kr
Säljarbesiktning
Genomgång av relevanta handlingar
Riskanalys av åtgärder
Övriga upplysningar från säljaren gällande renoveringar, reparationer eller skador
Föreslagen fortsatt teknisk utredning
Besiktning av alla tillgängliga utrymmen, både invändigt och utvändigt
Okulär el- och VA-kontroll

Vi kontrollerar så att installationer av vatten, avlopp och el följer branschregler. Vidare utför vi kontroll av ventilation i huset för att försäkra att fukt avleds korrekt samt att syretillförseln är god.

Radonindikering

Vi använder ett instrument som ger en indikation på radonhalten i huset. Indikationsmätningen är framtagen för att du som kund snabbt ska få veta om huset är i riskzonen för förhöjda radonhalter.

Fuktmätning i riskkonstruktion

Kontroll/fuktmätningar görs av rikskonstruktioner. Kontrollen görs i exem- pelvis vissa typer av väggar, uppreglade eller flytande golv, inredda källare, krypgrund, vind och yttertak.

Energideklaration

Vi kontrollerar så att installationer av vatten, avlopp och el följer branschregler. Vidare utför vi kontroll av ventilation i huset för att försäkra att fukt avleds korrekt samt att syretillförseln är god.

Dolda fel- försäkring

Det är viktigt att känna till att du som säljare är ansvarig för dolda fel på den sålda fastigheten i tio år från tillträdesdagen. Om köparen upptäcker ett dolt fel i sitt nya hus, kan felet reklameras till säljaren. Säljare och köpare måste utreda vem som ansvarar för felet och göra upp om ersättning.
Om parterna inte kommer överens kan det i värsta fall leda till en rättsprocess.
Med en dolda fel-försäkring kan ansvaret för utredningen lämnas över till försäkringsbolaget.

Om felet omfattas av försäkringen betalar försäkringsbo- laget ut ersättning, vilket innebär en trygghet för både säljare och köpare.

I våra paket ingår föksäkringen Standard (7.350 kr) och då är du som säljare försäkrad för dolda fel upp till 750 000 kr.

Vi samarbetar med Länsförsäkringar och följer försäkringsbranschens regler och rekommendationer.


Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 0733-37 63 32

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsföretaget.se

Kontakt-generell

Sektion

Sektion


SBR-Godkända besiktningsmän och certifierade energiexperter

Alla våra besiktningsmän är medlemmar och certifierade av Svenska Byggingenjörers Riksförbund för att säkerställa att vi alltid levererar av högsta kvalité.

Vi har certifierade energiexperter över hela landet för att hjälpa dig att effektivisera din fastighet. Alla våra energiexperter är godkända av Boverket.

© 2021 Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 0733-37 63 32

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsföretaget.se

Kostnadsfri offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 0733-37 63 32

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsföretaget.se

Kontakt-generell

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar. 08.00 – 18.00)
Boka paket

Sektion

Sektion